sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Apiloita


Tämä neliapila mekko minulla oli ollut ajatuksissa jo pitkään. Kun sain tämän lopulta tehtyä, niin lopputulos oli vieläkin ihanampi kuin olin kuvitellut Tykkään ihan hirveästi tästä punaisen ja vihreän yhdistelmästä. Kangas on Metsolan ihanaa apila joustofroteeta, vielä mulla ois tuota kangasta keltaisena jäljellä.

Tätä kangasta oli sen verran niukasti, että sai tosissaan miettiä kuinka saa tehtyä pitkähihaisen mekon. Kavensin vähän helmaa ja tein hihansuihin jatkopalat, niin sain kankaan juuri ja juuri riittämään.
Ja mekkohan pitää ehdottomasti yhdistää ihaniin Metsolan vihreisiin sukkahousuihin. Tämä asu on tytön vaatteista mun ehdoton lemppari tällä hetkellä

Ja kun pääsin apiloiden kanssa vauhtiin, niin tein samalla pipon. Kankaana eurokankaan pinkki joustofotee palalaarista. Kuvasin tämän omassa päässä ja ihastuin tähän niin, että meinasin omia pipon itselleni. Tytölle se oli kuitenkin tarkoitettu, joten hän sen sai.

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Välikauteen


Innostuin ompelemaan tytölle ulkohousut. Nämä kankaat olen ostanut jo vuosia sitten muistaakseni Kangastukusta. Harmaa kangas ei riittänyt housuihin yksinään, joten kaveriksi limeä ulkoilukangasta. Näihin housuihin kokeilin ensimmäistä kertaa saumausteippiä, eihän se ihan putkeen menny joka saumassa, mutta seuraavan kerran varmasti onnistuisi paremmin.
Hetken mielijohteesta ompelin polviin sydämet ja mielestäni nämä tekevät housuihin ihanan suloisen ilmeen :) Polvien kohdalla on limeä kangasta kaksinkertaisena, joten alempi kangas on ehjä ja vesi pysyy toivottavasti ulkopuolella.
Vyötärölle tein reikäkuminauhasta kiristyssysteemin.
Lähempää kuvaa vyötäröstä. Jos olisin tarkemmin miettinyt, niin en olisi tehnyt ollenkaan noita taskuja. Kiinnityksenä on vetoketju ja vyötärökaitaleessa iso tarranauha.
 Vanhoista roskiin menneistä toppahousuista leikkasin irti tuon vuoren alaosan ja hyödynsin näihin housuihin. Minusta nuo kuminauhat lahkeissa on älyttömän kätevät.
Kaavaa lähdin etsimään Suuri käsityö lehdistä ja melkein heti löysin kaavan, jossa etukappale oli tehty kolmesta kappaleesta. En sen kummemmin mitannut kaavaa, vaan aloin tekemään kokoa 122. Muuten näistä tuli minusta tosi ihanan malliset, mutta vyötäröllä olisi saanut olla enemmän tilaa, saa nähdä pystyykö tyttö näitä oikeasti käyttämään. Välillä näitä tehdessä tuntui, että ei näistä mitään tuu, mutta ihmeesti kun ne oli valmiit niin olin todella tyytyväinen.
Kaava: Suuri käsityö 8/2002, 19 Tytön housut

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Postipojalle viemisiä

Eilen nämä vaatteet lähtivät matkaamaan kohti kummipoikani perhettä. Seuraa hirveä läjä kuvia, joten toivottavasti jaksatte lukea loppuunsaakka :)
 Kummipoika täyttää pian puoli vuotta, joten ompelin hänelle housut pieneksi lahjaksi.
Kaava housuihin on muistaakseni Ottobren Saimi pienennettynä kokoon 80cm. Kankaana on harmaa joustofrotee Eurokankaasta ja resoreina mangonkeltaista bambujoustofroteeta Myllymuksuilta.
 Ensimmäistä kertaa tein applikaation housujen takapuolelle pyllyn päälle. Eihän se ihan nappiin mennyt, jotenkin onnistuin venyttämään tuon vasemman puolen renkaan ja peilin ja tuulilasinkin näköjään asettelin vinoon. Jospa se kummipoika kuitenkin huolisi nämä :)
Isosiskolla onkin sitten 3-vuotis synttärit ja hänelle tein muutaman mekon. Toiveena oli kirkkaita värejä, joten niitä koitin kaivella.

Tämän mekon lopullinen muoto syntyi vahingossa tai oikeastaan huolimattomuuden vuoksi :) Minulla oli palanen tuota keltaista tähtikangasta ja päätin, että siitä mekko ja mansikka applikaatio eteen. Rupesin sitten leikkaamaan ilman suunnitelmaa ja leikkasin ensin takakappaleen ja kun olin sen saanut irti niin tajusin, että eihän siitä enää saa etukappaletta. Vähän aikaa mietin, että alanko tekemään toisen kappaleen palasista, mutta ei siitä olisi niin nättiä saanut, joten muotoilin takakappaleesta etukappaleen ja leikkasin uuden takakappaleen pallokankaasta. Sitten kun koko mekko oli jo kerran mennyt läskiksi, niin päätin tehdä vielä eriparihihat ja niihin vielä eriväriset kantit. Alkuperäinen suunnitelma oli paljon hillitympi, mutta tykkään tästä lopputuloksesta paljon enemmän :)

Tuon tähtikankaan kanssa kävi niin kuin monesti muulloinkin, että se oli lojunut minulla kaapissa monta vuotta, olen vissiin leikannut siitä jotkut sortsit, mutta ne on jääny kesken. En vaan kertakaikkiaan tuntunut saavan siitä mitään mukavaa ideaa. Ja sitten kun alan suunnitella vaatetta jollekin toiselle niin ne ideat kummasti tulee ja kangas alkaa näyttää kivalle. Käykö kellekään muulle koskaan näin? :) 
Minulla oli jo pitkään ollut lopussa kokomerkit ja nyt otin itseäni niskasta kiinni ja tilasin niitä royal-tuotteelta. Tilasin samalla tuollaisia Käsintehty Valmistettu Suomessa lappuja, olivat vaan aika kovia, että jospa ne ei raavi niskassa.
                                                                 ♥ ♥ ♥


 Ystäväni tyttö on kova Pipsa Possu fani ja ystäväni pyysi, että tekisin mekon Pipsan kuvalla. Kangas ja resori on ostettu Metsolasta.
Takakappaleelle pieni sydän söpöksi yksityiskohdaksi :)
Hauskaa on kuulemma kun Pipsa pomppii kuralätäköissä, joten sellainen kuva sitten. Applikaatio onnistui ihan ok, silmät on vähän eriparia, mutta muuten aika hyvä.
Pakollinen puukuva ;)
Ja eihän ne synttärit oo mitään ilman Pipsa Possu korttia, joten sellaisenkin vielä tein.

Rakkaat terveiset E:lle ja L:lle! ♥ ♥ ♥


keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Housut

Meillä on nyt menossa siirtyminen seuraavaan kokoon ja uutta vaatetta tarvitaan kipeästi. Laitoin juuri tytön pieniä vaatteita pois ja huppareitakin jäi vain muutama sopiva jäljelle. Sopivia housujakaan ei ole juuri muita kuin farkkuja. Joten toivottavasti tämä ompeluinnostus jatkuu, niin saadaan taas täytettä kaappiin :)


Ensisijainen tarve oli siis velour tai joustofrotee housuille. Kankaiksi valikoitui eurokankaan vaaleanpunainen joustofrotee ja ihana raitaresori.


Lahkeeseen aplikoin joustofroteista sydämen ja lisäsinpä muistaessani pätkän nauhaa sydämen reunaan.


Pitkästä aikaa tein housut Ottobreen Saimi-kaavalla. En oikein tiedä tykkäänkö tuosta kaavasta, on aika leveä. Resoritkin on minun makuun turhan isot. Seuraaviin housuihin taidan kyllä muokata kaavaa.

                                                            ♥♥♥♥♥

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Punahilkkaa

Minulla oli vielä jemmassa tätä ihanaa punahilkkaa. Ajattelin, että teenpä siitä jotain kivaa kesää varten ja niin syntyi lyhythihainen tunika/mekko. Taas lähdin yhdistämään tähän kankaaseen punaista pallokangasta, koska ne nyt vaan sopii niin hyvin yhteen. Lisäsin pienen taskun kivaksi yksityiskohdaksi. Koska kangasta on enää vähän jäljellä, en halunnut hukata senttiäkään ja kokeilin ensimmäistä kertaa huolitella helman kaitaleella. Ihan hyvinhän se sujui, siinä missä pään- ja kädentietkin ja tuli kivannäköinenkin.


Mekko istuu onneksi hyvin ja tyttökin ihastui siihen niin, että halusi laittaa sen heti tänään päiväkotiin päälle. Vähän tätä kangasta vieläkin jäi, joten yhden ihanan vaatteen siitä varmaan vielä saa :)

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kauppatakki

Tein jo joku aika sitten tytölle tällaisen paremman takin kauppa- ja kyläilyreissuja varten. Takki on ommeltu vanhasta kirpparilta löytyneestä täkistä. Täkki oli jo aika ohueksi kulunut ja muutenkin huonokuntoinen, mutta ihanan värityksen takia minun oli pakko saada se. Onneksi sain väisteltyä reiät ja leikattua täkistä kaikki takin kappaleet. Takin vuori on myös kirppikseltä ostettua vanukangasta ja vetoketju ratkottu minun vanhasta paidasta. Hupun vuoritin kaapista löytyneestä fleecestä. Tästä tuli siis kaikinpuolin kierrätystakki, hintaa kertyi n. 6€.

Kaavana käytin Ottobren Tinttiina 6/2011 pienillä muutoksilla ja lisäsin taskut. Mielestäni kaava on hyvä, tällä voi jatkossakin tehdä takkeja.

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Hyvää pääsiäistä!

 Kylläpä taas vierähti aikaa edellisestä päivityksestä. Pääsiäisloman myötä sai hetken aikaa hengähtää ja tuli inspiraatio tehdä jotain pääsiäiskoristetta.


Tämä on ensimmäinen ikinä tekemäni Tilda juttu, mutta ei varmaan viimeinen. Kuninkaallisten kanojen ohje löytyi kirjasta Sisusta Tildan tapaan.

Mukavaa pääsiäisen jatkoa!