maanantai 23. tammikuuta 2012

Neulottuja

Ensinnäkin iso kiitos kaikista ihanista kommenteista joita olette jättäneet tekemästäni puusta, niitä on ollut ihana lukea :) Seuraavaksi muutamia neuleita.


Vihdoin sain toteutettua tämän monta vuotta suunnitteilla olleen lakin. Lanka on dropsin extra fine merino ja olen neulonut sen kaksinkertaisena. Lakin tein ilman valmista ohjetta, mutta se vaatikin sitten yhden melkein valmiin lakin purkamisen. Toisella yrityksellä siitä tuli kuitenkin just hyvä.

Itselle olen myös neulonut tuubimallisen huivin, tai sellainen se ainakin yritti olla. Huivista tuli liian kapea ja raskas, joten se ei asetu kaulaan nätisti. En tiedä mitä tälle tekisin. Purkaa en viitsisi, mutta toisaalta näinkään tätä ei juuri tule käytettyä. Lanka on dropsin baby merinoa.

Tässä näkyy vielä paremmin tuo kuvio. Huivin kuvion ja mallin suunnittelin itse.

Nyt minulla on puikoilla itselle sukat ja tuntuu, että nämä ovat olleet kesken jo ikuisuuden. Tämän langan nimeä en muista, enkä löytänyt enää vyötetäkään. Ensimmäistä kertaa neulon näin ohutta lankaa, että siihen tarvitaan kakkosen puikot. Ihanan ohuet sukista kyllä tulee, mutta on näissä vaan kova työ. Tykkään käyttää talvella pelkkiä villasukkia, joten tällaisille hyvin istuville on tarvetta, joten jospa nämä ennen kesää valmistuvat :)

Kaikki langat on ostettu Lumoavasta langasta.

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Lisää mekkoja

Tytölle uusi mekko ilman mitään erikoisuuksia, jotta ihana kangas pääsee oikeuksiinsa. Parantelin hieman edellisen mekon kaavaa kaventamalla helmaa ja hihaa. Hihan kangas on muistaakseni Myllymuksuilta ostettua bambujoustofroteeta.

Puu näyttää tällä hetkellä tältä. Ei ihan siltä kuin minä suunnittelin :) Tyttö tuumasi, että mekkoja on ostettava lisää, koska nyt niitä ei riitä kaappiin, kun kaikki roikkuu puussa. Minä tuumasin siihen, että ostamaan ei lähdetä, mutta äiti voi kyllä ommella lisää mekkoja :)

perjantai 13. tammikuuta 2012

Puu

Lisää tytön huoneen sisustusta.

Tänään sain viimein valmiiksi tämän tekeillä olleen puun. Olen monesti ihaillut mekkotehdas-blogissa esiteltyä puuta ja nyt kun meillä on omistusasunto, en voinut olla toteuttamatta omaa puuta. Puun rungon olen liisteröinyt seinään jämätapetista, joka on tuollaista kivaa kohopintaista, jotenkin puumaista. Lehdet ovat lidlistä ostetusta kartonkilehdestä leikattu ja kiinnitetty seinään sinitarralla. Suunnittelin aluksi, että laitan myös lehdet liisterillä, mutta päädyin siihen, että haluan tehdä puusta muokattavan vuodenaikojen mukaan. Syksyllä on ihana laitella ruskan värisiä lehtiä ja askarrella tytön kanssa vaikka sieniä mukaan.


Halusin puuhun ehdottomasti jonkinlaiset lintukoukut, jotta sinne voi ripustaa kauniita vaatteita ja koruja. Hetken googlettelun jälkeen päädyin näihin qualy sparrow koukkuihin. Näitä on ainakin valkoisella, mustalla ja ruskealla oksalla, sekä useilla erivärisillä linnuilla. Päädyin siihen, että parhaiten tähän puuhun sopii ruskealla oksalla istuva limen värinen lintu. Hetken aikaa sainkin etsiä ennen kuin löysin oikean väriset Miiulasta.

Linnut tulivat tällaisissa pahvikoteloissa, joista tuunasin linnunpöntöt puuhun lahjapaperilla päällystäen.



Aikaisemmin tekemäni sohvan olin suunnitellut puun alle. Minusta nämä sopii tosi ihanasti yhteen. Tästä tulee jotenkin sellainen satumainen puisto-fiilis mieleen.
Teeman mukaisesti sohvalle sopisi vaikka lintu ja pöllö tyynyjä.
Näin puuhun voi sitten ripustaa kauneimmat mekot roikkumaan.
Tämän mekon olen tehnyt kolmen konstin mekon kaavalla jo ennen kuin perustin tämän blogin. Tuo on kyllä kätevä kaava, koska mekko on mahtunut jo kolmen vuoden ajan tytölle, aina vaan helma lyhenee :) Kaavan leveyskään ei haittaa noin ohkasissa ja laskeutuvissa kankaissa.
Tämän lyhythihaisen neuleen neuloin viime syksynä omalle tytölle. Pääntie taisi vähän venähtää höyryttäessä ja kapeampikin tämä olisi voinut olla, mutta muuten tästä tuli ihan kiva. Langat olen ostanut ihanasta Oululaisesta lankakaupasta nimeltään Lumoava lanka. Sieltä saa vaikka minkälaisia ihania laatulankoja ja mukavaa palvelua. Ohje on dropsin poikittain neulottu pitsineuleliivi, jota en kyllä ihan tarkasti noudattanut. En myöskään osannut tehdä ohjeessa olevaa pitsikuviota, joten tein sitten omanlaisen.

Näiden kuvien myötä toivotan oikein mukavaa ja inspiroivaa viikonloppua!

tiistai 10. tammikuuta 2012

Mekko

Eurokankaan vaaleanpunaisesta joustofroteesta mekko. Eteen aplikoitui kukkaa haisteleva hiirulainen.
Hihan resorit on kierrätetty vanhasta vauvan paidasta. Kaavana käytin Mamu Designin Nikeä. Kavensin sitä kyllä aika reilulla kädellä ja lyhensinkin. Siltikin näyttää aika isolta. Saa nähdä miten sopii päälle.
Ihan kamalan tummia kuvia sain aikaiseksi vaikka päivällä kuvasin. Lisää valoa kiitos.

torstai 5. tammikuuta 2012

Pinnasänkysohva

Olen jo pitkään haaveillut tekeväni tytön huoneeseen sohvan vanhasta pinnasängystä. Jossain vaiheessa koitin katsella käytettyjä pinnasänkyjä kirppareilta, mutta hinnat olivat aika korkeita, joten jätin ostamatta. Lopulta sainkin sitten tutulta täysin ilmaiseksi heille tarpeettoman sängyn. Jos olisin voinut valita, niin olisin halunnut sellaisen, jossa päätylaidat olisivat umpinaiset, mutta tähän oli nyt tyydyttävä.

Mieheni vahvisti sängyn niin, että siinä kestää istua ja minä hoidin maalauspuuhat. Sitten vain patjaan suojus ja valmista tuli. Kankaat valikoitui siten, että löysin laatikosta keskeneräisen tilkkutyön, josta piti alunperin tulla kiikkutuolin suojus. Nyt lisäsin vaan pari tilkkuriviä lisää ja ruskeaa pellavaa reunoille. Mietin, että voinko laittaa samaan huoneeseen kaksi noin erillaista tilkkutyötä (tämä ja sängynpeite), mutta ne ovat kuitenkin vastakkaisilla seinillä, joten mielestäni ne eivät riitele pahasti. Vielä sohva vaatii jotain kivoja tyynyjä kaveriksi. Tyttökin tykkäsi uudesta sohvastaan ja on jo lueskellut kirjoja siinä.
                                                                     



Tästä lähdettiin liikkeelle. Aika paljon saa valkoisella maalilla ja kauniilla kankailla aikaan.


tiistai 3. tammikuuta 2012

Tilkkuilua

Olen koittanut vähän sisustaa tytön huonetta ja viimein sain tämän jo syksyllä aloitetun päiväpeiton valmiiksi.

Päiväpeitossa on mm. amy butler, tilda ja marimekko kankaita, sekä muita sekalaisia.

Tytön huoneessa yksi seinä on tuollainen ihana karkki-pinkki, joten tein päiväpeitostakin värikkään. Olen myös raikastanut sängyn maalaamalla sen valkoiseksi (ennen mäntyinen).

Sisustus jatkuu, joten muista projekteista lisää myöhemmin.